Day of Shame – en nyårsdagssaga.

On January 3, 2015 by Pontus de Wolfe

Day of shame.

 

Vi startade dagen med en walk of shame, en tripp över kullen till shame-restaurangen och plockade ut en bag of shame; emblemet med det gula M:et på röd bakgrund syns lysa klart mot den gråbruna parken. Man får tacka för att snön låg kvar över natten och var fin backdrop till våra nyårsfest-fönster åtminstone.

 

Vi äter inte mat därifrån ofta, från shame-M-restaurangen, men på den stora Day of Shame, Nyårsdagen, händer det. Jag har åtminstone för vana att gå de fyra trapporna upp till vår lägenhet, varje dag, varje gång. Förutom idag, idag tar jag hissen.

 

Den fjärde Transformers-filmen brakar på på TV:n. Den filmen har ingen skam. Mark Wahlberg faller tio våningar utan ett blåmärke. Tusentals ansiktslösa människor måste stryka med i bil- och husrasmassor. For the sake of the greater good Autobots. Filmen följer sin egen logik; det finns ingen logik. Det är visuell EDM. Sponsrat av Red Bull och en mängd andra varumärken som dricks snyggt i close-up. Dryck måste vara det överlägset enklaste att produktplacera i film. Kanske det mest effektiva, de kanske har gjort undersökningar som säger att man faktiskt blir sugen på dryck som visas i film och köper det. En bil blir en för stor sak att bli sugen på genom en film vilket gör det till ett ineffektivt medium att investera reklamplats i. Möjligtvis kan en bildäcks-tillverkare sticka till några mille för att få visa upp sin skylt.

 

Mark Wahlberg ramlade precis ned för en byggnad till, han fick åtminstone en skråma i pannan. Den är borta i nästa scen. Man engagerar sig, verkligen. En perfekt film.

 

Pontus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>